Kenyansk august

Vi har kommet et stykke inn i august og jeg sitter litt på gjerdet. Kenyansk august. Hva i all verden er det egentlig. August er måneden for studiestart, jeg burde gjerne ha fokusert på det. Det er snart stortingsvalg og jeg kunne ha skrevet blogg om hvorfor jeg for første gang skal stemme på SV og mener at alle andre burde gjøre det også.

Men her skal det altså handle om Kenya. Hvorfor det? Motivasjonen var denne innsamlingen til å bygge en skole i Kenya. #KjoleForSkole er en fantastisk idé. Det er en ny og enkel modell for å samle inn penger: folk leverer kjoler de ikke lenger trenger og andre folk byr på kjolene. Pengene går til å bygge en skole. Dette appellerer til alle som er opptatt av utdanning, bistand, miljø og mote. Folka bak prosjektet - og alle de som allerede har gitt vekk kjoler - virker genuint opptatt av å gjøre livet bedre for disse jentene.

Jeg burde ha klappet i hendene. Dette er gjenbruk av klær, som jeg jo ønsker mer av. Dette er utdanning for jenter, som er en hjertesak. Det aller beste er at saken støtter en gruppe som alt for ofte blir glemt: samburuene. 

Problemet mitt med #KjoleForSkole er todelt og fokuset i denne augustkampanjen kommer til å bli deretter: 

  1. Cigiit Manyatta heter organisasjonen som skal få alle disse kjolepengene. Saken er god, men språket de bruker gjør meg skeptisk. Jeg ønsker å stille organisasjonen noen spørsmål, i hovedsak om hvordan de forholder seg til menneskene de arbeider med. Opptatt av bistand, utdanning og kulturforståelse? Følg med i spørsmålsrunden!
  2. #KjoleForSkole virker som en lett løsning på et vanskelig problem. Vi gir vekk en gammel kjole og kjøper en ny, en skole blir bygget og så er alt bra. Kjøp heller en kjole fra Kenya, har jeg sagt. Jeg vet at dette ikke er et enten/eller spørsmål. Det beste er selvfølgelig å gjøre begge deler. Men jeg kommer til å blogge om flotte produkter laget av kreative mennesker i Kenya. Som en slags motvekt - for å vise at landet er mer enn fattigdom og for å oppfordre til mer snill shopping

PS: Husk Kazuri-giveaway!